Excellent Pools

DIZAJNIRANJE BAZENA

Excellent Pools pruža stručno savetovanje, kompletan cenovnik konstrukcijskih elemenata i bazenske tehnike i što je najvažnije “Taylor Made” rešenje u potpunosti prilagođeno vašim potrebama na koje ćemo biti ponosni i mi i vi!

Postoje različiti tipovi bazena u odnosu na veličinu, zapreminu, lokaciju, sistem dopremanja, filtriranja, grejanja i tretiranja vode. Planiranjem od samom početka, uz adekvatno stručno savetovanje, mogu se postiči najbolji krajnji rezultati uz značajnu uštedu fanansijskih sredstava kako u fazi izrade tako i u periodu održavanja.

Preko 20 godina iskustva

Idejna rešenja prilagođena vašim potrebama

Stručno savetovanje

Ekonomski isplativo održavanje

DIZAJNIRANJE BAZENA

Svi prateći Wellness & Spa sadržaji na jednom mestu.

KREIRANJE IDEJNOG REŠENJA BAZENA

Ono čime se posebno možemo pohvaliti je kreiranje idejnog rešenja bazena u skladu sa vašim potrebama, planiranim budžetom i nameni.

Bazen ne može graditi bez predhodne analize zemljišta, proračuna i planiranja. Preduslov je odgovarajući iskop sa stručno pipremljenim temeljima i izolacionim slojem. Pozicija bazena u odnosu na osvetljenost i izloženost Suncu u toku dana, blizina drveća i ostalog rastinja, da li je na udaru vetra ili je zaklonjen od atmosferskih uticaja. Sve su to elementi koji značajno utiču kako na planiranje izgradnje tako i na kasnije održavanje.

Posebnu pažnju treba posvetiti i lakoći servisiranja bazena i bazenske tehnike. Stepenice ili merdevine za ulazak i izlazak iz bazena, četke za manuelno čišćenje ili automatizovani roboti, hidromasažeri, džet pumpe, filteri, rasveta, termalni prekrivači, hidro i elektro instalacije i mnogi drugi elementi značajno utiču na ukupnu cenu izgradnje i funkcionalnost.

TIPOVI BAZENSKE KONSTRUKCIJE

Betonski bazeni su najdugotrajniji i najkvalitetniji u svakom pogledu. Po želji kupca mogu biti različitog oblika i dimenzija. Oblažu se keramičkim pločicama, mozaik pločicama, lajnerom. U ponudi su tri tipa betonskih bazena.

Skimerski bazeni su bazenski elementi u koje ulazi bazenska voda sa svim površinskim nečistoćama i ide do filtera. Nivo vode u takvim bazenima je niži. Održavanje ovih bazena je jednostavno i jeftinije nego kod prelivnog bazena.

Prelivni bazeni se koriste za javna kupališta ili za veći broj kupača. Kod prelivnih bazena voda preko prelivnih kanala dolazi u kompenzacioni bazen odakle ide u filtracioni uređaj i prećišćava se. Zahtevniji su u izgradnji.

Lajnerski bazeni su betonski bazeni obloženi pvc-om-lajnerom. Između betona i lajnera postavlja se filc koji štiti lajner. Garancije na lajner idu i do 10 godina. Lajner se može ukoliko je potrebno i menjati.